Bloggarkiv

onsdag 27 juli 2011

Några slumpvisa nummer ur listan och annat dravel.

Nånting har förändrats, vad får vi se när jag kommit på vad det var/är! Men det är inte riktigt samma idag som förra veckan, förra månaden, förra kvartalet. Något stort är i alla fall på väg att ske i mitt liv, det är jag till hundra procent säker på. Oroar mig lite över om det är något bra bara? Men det måste det nog vara, för det är ju något nytt!

Men nu får det vara nog med att själsligt hänga kvar i förgångna saker. Läste nått på nätet som är applicerbart, ”if your x is still calling you, it´s because you keep giving her an answer”. Och det är väl så det är med saker som ska förändras. Hela livet igenom! Om man hakar upp sig på gammal skåpmat sitter man snart där och ugglar igen, på vilka sätt det än månde vara. Vill man att det ska ske så bryter man bort det som varit/är fel och bränner just den bron helt och hållet. Däremot får man inte glömma av att man gått över den och komma ihåg de lärdomar man fick med sig därifrån.

Man får alltså inte låta gammalt överskugga nytt och falla tillbaka i det beteende man tidigare hade?
Kloka ord, inte sant? Jag tror som jag tidigare nog sagt sagt att jag ska gå och bli nån slags författare av något slag. Jag skriver så mycket smart och insiktsfullt så jag förvånar migsjälv. Nån som vill betala mig för detta? Bara att sätta in till PG 191950-6 , Märk insättningen ”till något bra” så kommer dom till mig tillslut. Kanske inte i form av kontanter, men genom Karma! =0)

Står med foten på kanten till randen av något helt nytt. Lite rädd för att ta steget ut bara. Kan inte nån ställa sig bakom och ge mig en spark i röven? Hårt!! Jag är svårflyttad av mig! * S *

Men nånting roligare då kanske?
Det var en person som häromdagen undrade vad som hände med den där ”bucket list” som jag hade sammanställt. Okej, det är väl dags att ge ifrån sig några av de sakerna som finns med på listan.

1. Vikt. ← *ska ned.. *
2. Barn ← *livmoder att låna ut, någon? *
3. Yrke ← * byta till något nytt och sluta mer eller mindre helt med Knallelivet. En säsong lr två till..max! *
4. Nytt boende. Kanske ihop med den som har livmodern? Lite trött på Svenljunga helt enkelt.

För jobbigt och seriöst? Men då tar vi några andra av punkterna i en helt slumpmässig ordning.

26. Resa runt USA´s Västkust i stor fläskig husbil med ett gäng andra frivilliga. Den punkten kom till häromdagen av ren slump när jag satt och pratade med glada människor i Linköping. Det kan lätt bli en resa längs Sibiriska Järnvägen också, men.... Låter inte lika lockande för mig? Det som stod på nr 26. tidigare har blivit degraderat till att hamna på 77 "Att sova en natt på Ishotellet".

31. Paddla Kajak längsmed Indalsälven. 42 mil totalt.
Nje, jag är absolut ingen friluftsmänniska eller så, men ni måste hålla med om att resa runt i USA och en sådan här Kajaktur är fruktansvärt bra konversationsämnen på fester? ;0) Nej, allvarligt så är det mest för att se ifall jag klarar av det hela! =0)

91. Se ifall jag inte kan få ihop 1500kr i pantburkar. Sen ställa sig på ICA i Svenljunga och panta dem den 24:e i någon månad. Mest bara för att ge folk nått att prata om!

88. Köra åkgräsklippare mellan Svenljunga & Torpa Stenhus en vacker vårdag och ha en stor skylt på mig där det står : ”död åt Vitsipporna”. Till saken hör att det varje år ”vallfärdar” folk till Torpa Stenhus utanför Ulricehamn för att se de stora ”fält” av vit och blåsippor som växer där på våren. Och detta är sånt jag vill göra enbart för att det är...helt meningslöst...och lite kul!

93. Ta och åka till Stockholm och hänga upp en lapp med texten ”Ni Har Fortfarande Fel!” på porten till Marknadsdomstolen, därefter leta upp Tomas Bolme och räcka ut tungan åt honom. * lång, komplicerad och jobbig historia som involverar en intresseorganisation som heter/hette STOP, advokater och 400.000kr i vite *

Som ni märker, totalt fåniga och oviktiga ting. Men det är MINA ting att göra. Min Bucket list. Ni andra kanske har något mycket viktigare, intressantare och mer själsligt uppfyllande på era? Låt mig höra något av dem isåfall.
Och ja. Bucket-listan är på riktigt. 100 små söta vikta papperslappar ligger i en påse (ingen hink) nedstoppad i nattdukbordets låda. Och jag SKA försöka uppfylla varje sak av dem. Men dom är också numrerade på ett sätt som visar om dem är speciellt viktiga eller inte. Så om jag får upp lapp nr 99 nästa vecka kanske jag lägger tillbaka den och tar något nytt. * Nr 99 berättar jag en annan gång *

Nr 100? Det är en stor, illa ritad, Joker. Nått måste man lämna åt slumpen och åt viljan för dagen! =0)3 kommentarer:

 1. Hm, jag blir inspirerad... åka tillbaka till ostrava är en punkt, jag pluggade musik där och tror jag glömde en liten bit av min själ... måste tillbaka en sväng bara...

  SvaraRadera
 2. Ostrava låter...vackert och spännande på en och samma gång. Hänga runt Stodolní ulice på kvällarna och se på alla vackra byggnader på dagarna? Promenader och picknic. Stålverk och Kultur. Såg att det är Kulturhuvudstad i Europa 2015. Åka dit en runda med framtida smal-uffen och guida kanske?

  SvaraRadera
 3. Ingmar Mårtenssonjuli 27, 2011

  Gillar dina tankegångar!! :-)
  Och att du vill lämna Svenljunga kan jag verkligen förstå!!!! Förutom världens bästa pizzor och några enstaka trevliga invånare så är det inte mycket att hurra för där!! :-D

  SvaraRadera