Bloggarkiv

tisdag 19 juni 2012

2.5+2.5 är lättare än 6.0

Gav mig ut på promenad igår. Vandrade 2.5x2.5 km (förmiddag/eftermiddag). Vet att det var så exakt eftersom jag följde eljusspåren som finns tillgängliga. Lagom kuperade så att pulsen kommer upp lite i fart och svetten börjar rinna (mest eftersom jag är tung och otränad).

Då ja överlevde dessa två vandringar utan större bekymmer tänkte jag att ja idag skulle gå 6km. slingan. "-det måste ju vara lika enkelt, bara 1000 meter extra?".
- Nope!

Klart mycket mer krävande att köra 6km ute i skogen än 2.5x2.5 på simpel välpreparerat motionsspår.

Nåväl... Lite nöjd med bedriften iallafall.
Och lyckades trötta ut min hund ganska rejält så han har legat utslagen halva dan i sängen utan att ha velat röra på sig. Tänkte börja logga mina promenader med appen "runkeeper". Men den kraschar mest på min telefon. Har du tips om någon annan liknande app så skriv gärna till mig i kommentatorsfältet.

Maten ja.
Ja tänkte jag skulle hålla bättre koll på den.
Så ånyo förs komplett dagbok på allting via matdagboken.se

Morgon:  Kaffe & Grädde. Ett par stabila kroppar så var jag redo för promenerandet.

Lunch : 1 Karréskiva & 1 stekt ägg.
100 gram lagrad ost.

Middag : 350gram Kycklingbröstfilé.
Dessert (sitter och smaskar i mig i detta nu...) 125gr frysta bär m. grädde.

Totalt : 1935 kcla.
Protein : 179gram.
Fett : 131gram.
Kolhydrater : 9 gram.

6 kommentarer:

 1. RunStar ska vara bra har jag hört men jag har inte provat själv.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilken resa du gör!!
  Jag har en bror som är nog din dubbla storlek och som jag försöker få in på LCHF men att det ska vara så svårt!!! Gett honom länken hit, får se om han "tar sig tid"
  Jag gick själv ner med LCHF för 2 år sedan (och hoppades det skulle sporra honom men inte), 25 kg, hade 10 kg kvar till mål men sprang i väggen och började äta som innan, pang upp 20 kg! Nu äter jag LCHF for life, men atm lite för mycket mejerier och bär, jag vet. Förra ggn drog jag ned på dem ungefär vid samma tidpunkt på året som nu och tappade 7 kg på en månad, så jag vet att kroppen svarar på det, men, asch det är bärsäsong, jag har inte bråttom men tyvärr kan jag inte träna nått, har fibromyalgi, blir promenader ett par ggr i veckan.

  Vad jag ville svara på var oxå om Runkeeper, jag har provat den, hade inga problem men bytte ändå till SportsTracker som fungerar på samma sätt men jag gillar den något mer ändå.
  Fortsatt lycka till!!
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. =) Ska ta och ladda ner vid tillfälle och testa Sportstracker.
   märkt nån förbättring på din fibro med lchf? Försöker få min syster att gå på lchf, men hon är lite envist styvnackad..som din bror kanske..*S* Hon har också en hel del liknande problem + reumatism. Tänkte..hittar jag nån som har fått förbättringar kan man alltid peka med hela handen och säga "-se där, funkar för henne kommer funka för dig!* =)

   Radera
 3. Hej!
  Endomondo är en mycket bra app, tycker jag iallafall. Hade runkeeper från början till min S2a, men det gick inte överhuvudtaget.. Mätte helt fel, startade inte mäta förrän efter 1-2km och det är ju lagom störigt. Så prova på Endomondo :)

  Hittade till din blogg idag, och har läst igenom en del.. Jag tappar hakan, fy fan vad du är grym!!

  Keep on goin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Anna.
   Ska testa det också förutom sportstracker så får man se vilket som fungerar bäst i min telefon. Vill ju inte "förlora" ett par km. på en missvisande app. Hur ska man då kunna komma upp i lagom långa "skryt-nivå-promenader?".

   Radera
 4. Tobias Lindaugusti 10, 2012

  Jogtracker

  SvaraRadera