Bloggarkiv

fredag 10 augusti 2012

Man tackar och bockar..


..för alla gratulationer på "50-kg dagen", och extra tack till "Kostdoktorn" som gav mig lite uppmärksamhet. Kändes riktigt kul att få mina "15-minutes of fame". ;)
Så om ni ursäktar mig en stund ska jag ta och vältra mig i allt beröm och glada ord som vält över mig denna dagen. Tänkte samla ihop allt i en hög, kasta ner i ett imaginärt badkar och ligga där och suga åt mig som en uttorkad tvättsvamp i diskhon. *guu va gött* Sen blir det att ramla tillbaka i verkligheten igen och åter hänga tvätt, dammsuga och fira (?) helg.

Något som verkar ramlat över "bloggosfären" är det här med ketoner och "magic superbullet extraordinärt
himla-bra-på-alla-vis" kaffet (kaffe med smör och kokosnötsfett) som mixas ihop kors och tvärs.
Liiite tveksam var jag i början, men okej..bara att rätta sig i ledet och "erkänna" att :
1) Smakar heeelt okej.
2) funkar ännu bättre.
3) fått permanent plats på "frukostbordet".

Nu är ju min frukost inte mkt. mer än just kaffe (tänk om jag en gång för alla kunde fimpa min dåliga ovana med cigg oxå) och nikotin. Hälsosam kombo va? *suckar åt sig själv* Men det har alltid varit så att jag framåt elva på dan börjat känna ett himla jobbigt matsug.
Tror det kallas för..öh.. Normal Hunger?

Men med smör i kaffet (exakta måtten är "en kladdufsch smör i en lagomkoppkaffe") står man sig lätt och enkelt till lunchtid. Och faktiskt mer därtill.. är inte speciellt sugen när lunchen nalkas. Fast då är det bara att äta lite lagom så man inte sedan åker på ett "supersug" på eftermiddagen.

Men det där med att äta kanske bara en gång om dan som en del gör? Inte min grej. Inte än iallafall. Möjligtvis kan det bli så senare när kroppen är mindre och energiåtgången per automatik sjunker. Skulle tro att det där reglerar sig själv ganska så bra om man bara äter rätt.

Och på tal om Ketoner.
Nix. Kommer inte att börja mäta.
Varför?
Tja, 20 spänn om dan för mätsticka? Inget man hostar upp när man har en nikotinlast att försörja och dessutom satt sig på "skolbänken" några månader framöver. Men visst, skicka ni över stickor ska jag gärna blöda för vetenskapens skull!

Tills vidare nöjer jag mig med att då och då mäta blodsockernivån efter middagarna för att se att allt funkar som det ska.
Och det gör det!
Är ju inte dö än.
Dessutom blev läkaren som gjorde hälsoundersökningen inför min utbildning (man behövde en sån..) lite smått imponerad över mitt blodtryck.
130/70 var inte (Citat) ;" - illa pinkat för en så stor kille!"
Så på nått vis funkar ju det man pysslar med.
Och varför ändra på ett vinnande koncept? Speciellt när det är så "fett enkelt" (mitt försök att verkar cool, hipp, inne, jargongsmässigt intellektuell)!

Dags för lite mat.
Orkade inte vara spektakulärt kerativ idag. Hittade en hamburgare och en bit fläskarré i frysen. Tina i micron, steka några champinjoner och en tomat. Smälte lite ost ovanpå och för syns skull hacka jag ner en skrumpen gammal chili och lade på så de skulle se lite kul ut.
För flötets skull blev det Bea-sås till det hela.
Och rätt upplagt på en tallrik ser det ut som en ENORM portion! Och blir ögat mätt blir magen mätt.
Fick avbryta det hela halvägs igenom eftersom det sa stopp. Så jag har iallafall "nattamat" om OS-tv-kvällen drar ut på tiden.

Och för att dra lite nytta av att det nu dimper in lite besök på bloggen?
- Singelkvinna?
- Boende inom vettigt avstånd från Skene/Borås?
- Gillar lugna promenader, biokvällar & inte är allergisk mot hund?
Då är det bara att maila uffen@hotmail.com
*skrattar*
((Hoppas folk har lite humor))

Ha en bra dag därute i riktiga världen!

/Uffen

25 kommentarer:

  1. Lycka till med dejtandet, tänk vad god mat kan ställa till det!
    :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. *skrattar* Absolut! Värsta är alla pengar det kommer kosta... inte ev. dejtande, men den där jäkla garderoben som behöver bytas ut.
      Tur man bor nära Ullared.....

      //Uffen

      Radera
    2. Från början är det ju lite kul att gå i för stora kläder, men ska du dejta behövs ett par nya ombyten. Ullared kan ju vara en lösning till att börja med. När du nått din idealvikt ska du satsa på bra kvalitet, ha en liten garderob med några väl valda plagg, som du inte vill växa ur, som passar i olika sammanhang. Dejtandet kräver sitt utöver utgifter för blommor och en och annan guldring. Chokladpralin-tjej gör sig inte besvär så den utgiften slipper du.

      ;-)

      Radera
  2. Attans, fel kön IGEN!!
    En sån superkille som dessutom är singel och tillgänglig...
    Hur lång tid tar ett könsbyte???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Peo...hört dom gör det både snabbt och billigt i Thailand? =P

      Radera
  3. Jag är absolut inte singel, och jag bor väldigt långt ifrån dig iallafall:D Men jag blev väldigt sugen på att laga mat till dig efter att ha sett bilden på den där (i mina ögon) läskigt manliga middagen:D Grattis till viktminskningen förresten, om 10kg till har du gått ner hela min kroppsvikt!

    SvaraRadera
  4. Vilken vikt börja du på och vad ligger du på idag?

    Din och andras historier är otroligt inspirerande måste jag säga.

    Ha det bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vill inte riktigt säga exakta siffror. Bak i mitt huvud har jag en "fantasi" om att avslöja det på "ettårsdagen". Vore lite roligt om jag om sju månader kunde vara i nån slags närhet till normal Bmi (även om det är ett dåligt mått att mäta med då alla är olika). Men nånstans i 150-regionen ;)

      //Uffen

      Radera
  5. Tjo!
    Jag vill väl oxå få gratulera till den grymma viktminskningen :D Fasen va coolt =)Önskar dig fortsatt lycka till :)
    Ha d gött!
    /Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ida.
      Dimp ner här om ett halvår så ska vi fira med tårta när jag tagit dom resterande kilona. =)

      //U

      Radera
  6. Hej, jag har ätit LCHF sen januari 2011 och tänker aldrig äta det jag åt därförinnan mer PUNKT
    Så ett stort grattis till ditt nya liv :-D

    I september har jag varit rökfri i två år (innan LCHF), för att det skulle underlätta så började jag snusa i stället.. Jättebra att byta det ena beroendet mot det andra... not!

    Hur som haver, så har jag slutat med snuset nu i våras och jag kan berätta att jag upplevde det som betydligt enklare att sluta med snuset än med rökningen.. Och jag är övertygad om att det är min kost som bidrog till det då jag inte längre ständigt matar kroppen med "beroendemat"...

    Så du kanske ändå ska ge det ett försök, att sluta röka?! För det är ju lite som den där Anti-cigreklamen, att det inte är många cig under dagen som egentligen smakar gott?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. *tänder en cigg efter morgonkaffet*
      - du har helt rätt, liksom reklamen.. det är väldigt fåtal som smakar okej, och detta är en av dem. =/
      Gjorde ett rökstop för några veckor sen och höll upp i ett par veckor men trilla dit på en dumhet.
      Grillkväll.
      Whiskey.
      Hjärnan till kroppen "-men EN cigg kan du ta och njuta med, inga problem för dig att "feströka" och sen låta bli imorgon!!"...
      - jag skulle aldrig lyssnat på min hjärna.. =/ ((Vilket för övrigt är den kroppsdel av alla som sätter mig mest i klistret....))

      Blir nya tag snart igen!

      /Uffen

      Radera
    2. :-D
      Men då är du ju inne på rätt spår... Du fixar det plättlätt den dagen som du verkligen känner att nu är det färdigrökt!!!
      För jag är helt övertygad om att när vi inte matar kroppen med kolhydrater längre, så är det lättare att bli av med sådana här beroendegrejer...

      Och nej, det går inte att ens feströka, det finns dom som ramlat dit efter 20 år till och med...
      Men om man provar att röka nykter så går det inte, det smakar pyton och man får en hostattack... I allafall jag, för jag har provat ;.p

      Radera
  7. Måste bara förena mig med alla andra gratulanter. Både till viktnedgången, och till en trevlig blogg.
    Och visst är den där morgon-fettstarts-kaffe-drinken litet utöver genomsnittet. Gillar ditt recept ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!!
      Glöm inte att följa måtten ganska exakt. Sånt är viktigt ju!
      /U

      Radera
  8. Du är ju helt fantastisk! Stort grattis! Har nosat lite på LCHF och vart nu jädrigt motiverad av dig! Fortsätt bloggandet, för du är ju en väldigt modig, insiktsfull och kul skribent - tänker följa din fortsatta resa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!!
      *sträcker på sig en halvdecimeter eller nått i den stilen*
      Du är hjärtligt välkommen att följa resten av resan. Bara ta en stol, slå dig ner, sätt på dig säkerhetsbältet och håll händerna innanför vagnens kanter tills åkturen kommit till ett komplett stopp.*S*
      /U

      Radera
  9. nu bor jag alldeles för långt bort tyvärr, men tänkte i alla fall gratulera dig!!! Kämpar själv med vikten hela livet dock åt det motsatta hållet. jag är en fet tjej i en smal kropp :-) I alla fall verkar du jätte mysig och din blogg är inspirerande. Fortsätt framåt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. X2000? *skrattar*

      Tack så mycket, roligt att folk tycker om det man skriver. På så sätt är det kul med lite uppmärksamhet eftersom man får såpass mycket gensvar. Fast, lite "press" känner man ju allt. Man vill ju fortsätta att "lyckas" med det man påbörjat.

      Vilken jobbig problematik du har? Känns enklare att vara "fet" och jaga en smal kropp än att vara smal och hela tiden känna och uppleva sig som "fet". Och sen finns ju varianten då man är smal och alla påpekar det "-gud, ska du inte lägga på dig lite, du är ju bara skinn och ben".
      Vad som är underligt i sistnämnda är att folk då tycker det är helt okej att kommentera, vilket dom (oftast) inte gör gentemot någon som är riktigt fet? (typ : - gud, du borde banta lite).
      Så jag undrar om inte riktigt smala människor får höra mer elaka kommentarer än feta. =/
      Och elaka kommentarer... dom svider..lägger sig på "hög" inuti. Sipprar ut i det undermedvetna och förgiftar ens tillvaro.

      Om det är okej för dig så fortsätter jag nedåt? Fast, visst, det är enklare att komma framåt också. Speciellt mellan tätt parkerade bilar. Nån fördel finns det ju att (vara) bli (smal)are.

      //Uffen =)

      Radera
  10. Okej, nu har du vart kändis för ett tag... Se till att komma ner på jorden nu... pfft! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. bah! Gå ner femtio du me så får du oxå leka kändis!! =P na na na nanaaaaanaaa....*räcker lång näsa åt* =P

      Radera
  11. Fantastiskt bra gjort av dig!

    Grymt faktiskt. Bara att fortsätta nu då :)

    Jag har pendlat upp och ner med ca 30kg variation och nu är det dags att jobba sig neråt igen... Började i lördags så det är inte mycket som hunnit hända men din blogg var (är) inspirerande att läsa och sådant hjälper alltid så det ska jag fortsätta med!

    Nu till dina viktiga frågor:
    - Singelkvinna? Svar: JA
    - Boende inom vettigt avstånd från Skene/Borås? Svar: JA
    - Gillar lugna promenader, biokvällar & inte är allergisk mot hund? Svar: JA, JA, JA.
    Så vad är problemet då, undrar man? :O
    Gillar inte hundar inomhus... :(

    Dock ska du nu inte deppa för det ;)
    En sådan intelligent charmör lär säkert bli bombarderad på hotmailen nu :)

    Ha det bäst!
    /A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och hur svårt tror du det är att snickra ihop en hundgård? ;)

      Radera
  12. Piece of cake!
    ...men förmodligen mäkta impopulärt...

    SvaraRadera
  13. "Ingenting är omöjligt och skulle det vara omöjligt, så tar det bara lite längre tid att hitta lösningen"

    Hinder är till för att övervinnas, och har man gjort -50kg så kan inte resten vara så svårt..

    Damn! snyggt jobbat, jag gjorde -30kg med reduserad kolhydratsbaserad kost åt upp mig igen..(inte så konstigt, för man fick ju äta allt..pasta/godis/kakor)
    men sen januari -14kg..och på gång igen.
    Jag trillar dit om och om igen i den förbenade sockerträsket..men så tänker hjärnan, ja men du äter ju inga kolhydrater??!?
    Men skam den som ger sig..

    Sluta röka? spendera några kronor på

    http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1848372345

    Värt varenda krona, jag slutade 20/1-2008 inte ett bloss sen dess, då hade jag rökt i 17år..flera var på mig om att jag borde sluta, jag var alltid den som sa nej, varför skulle jag sluta? fanns ju ingen anledning till det.. hmm..jo,jo förnekelse kan man leva i..
    Jag ska bara hitta en liknande bok till att ta bort sockersuget, för det giftet är banne mig lika starkt som nikotinet.. men för varje "sug" som man får efter skit brukar jag tänka..att det måste vara tokgiftigt när man fortfarande ibland känner sug efter 4år.

    Önskar dig stort Lycka till!

    SvaraRadera